Sla navigatie over

Charlotte Verhamme

Charlotte Verhamme

Mandaat
Secretaris-Generaal Jong VLD, Bestuurslid Open Diest

Stad
Diest

Achtergrond
EU-rechtsspecialist, Coördinator

Opleiding 
Rechten (KU Leuven), LLM EU Law (University of Edinburgh)

 

In 2022 heb ik het genoegen gehad deel te mogen uitmaken van het liberale talentenprogramma “Gangmakers”. Dankzij dit programma heb ik ook de partij Open VLD beter leren kennen en wilde ik mij verder inzetten voor de liberale waarden. Bijgevolg heb ik mij geëngageerd binnen Open VLD Vrouwen alsook Jong VLD waar ik de functie van Secretaris-Generaal uitoefen.

Van opleiding ben ik jurist gespecialiseerd in EU recht en hou ik mij op dagdagelijkse basis bezig met de implementatie en uitvoering van EU-recht. In deze functie volg ik nieuwe EU initiatieven op en zie ik verschillende initiatieven in het kader van gelijkheid tussen man en vrouw verschijnen.

Deze initiatieven zijn, ondanks het vele werk dat al verzet is, nog steeds nodig. Ik zou mij dan ook willen inzetten om deze initiatieven meer bekendheid en draagvlak te geven. Zo werd recent de richtlijn loontransparantie gepubliceerd. Het succes en de impact van deze richtlijn hangt deels af van hoe goed dat de bevolking weet dat deze richtlijn bestaat. Zodat werknemers er na implementatie beroep op kunnen doen. 

Samen met Open VLD vrouwen wil ik mij dan ook inzetten om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te verbeteren, want spijtig genoeg zijn we zelfs in België er nog steeds niet.

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder